آیا می دانستید که در سقف های متحرک از موتور توبولار استفاده می شود؟ در مقالات پیشین با سقف متحرک و کارکردها و مزایای آن آشنا شدید. در این مقاله شما با موتور توبولار سقف متحرک و نوع کارکرد آن آشنا خواهید شد.
موتور توبولار به چه نوع موتورهایی گفته می شود؟
موتور توبولار به نوعی از موتورها گفته می شود که استوانه ای شکل بوده و انرژی الکتریکی موجود در وسایل مختلف را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند و علت نام گذاری این موتورها به نام موتورهای توبولار، شکل استوانه ای و تیوبی مانند آن است.
علاوه بر استفاده از این نوع موتورها در سقف های متحرک، در وسایل مختلفی از جمله پرده های محافظ، درب پارکینگ، سایبان متحرک، کرکره های برقی و… نیز از موتور توبولار استفاده می شود و مخترع این نوع موتورها نیز شرکتی فرانسوی به نام “سامفی” بوده و در دونوع موتور توبولار چینی و اروپایی در بازار موجود است.
قطعات استفاده شده در موتور توبولار
- زنجیر خلاص کن ( در مواقعی که برق رفته باشد)
- پایه های موتور
- آداپتور
- میکروسوئیچ
- رسیور
- ریموت
- اهرم سر موتور
- پلیت موتور
عملکرد موتور توبولار سقف متحرک
- در فضای استوانه ای موتور توبولار ، سیم پیچی های زیادی قرار دارد که عملا امکان هوارسانی به داخل موتور را ناممکن کرده است.
- این کار، یعنی همان استفاده از سیم پیچی های متعدد جهت عدم هوارسانی به موتور ، یک علت مهم دارد و آن جلوگیری از آسیب رسیدن به موتور است.
- طراحی این نوع موتورها به گونه ای است که موتورهای توبولار بعد از رسیدن به دما و حرارت 160 درجه، به طور خودکار برق آن قطع می شود تا مانع از داغی بیش از اندازه موتور شود. این قطعی برق بین 20 تا 30 طول می کشد تا مجددا موتور خنک شده و بتواند به کار خود ادامه دهد.
- به منظور تنظیم میزان جمع شوندگی سقف های متحرک، در قسمت پایینی موتور توبولار این نوع سقف ها ، دو میکرو سوئیچ وجود دارد.
- موتور توبولار ، مجهز به سیستم برق اضطراری بوده و در صورت قطعی ناگهانی برق، می تواند میزان برق مورد نیاز برای باز و بسته شدن سقف متحرک را فراهم کند.
- کیت های به کار رفته در موتور توبولار، به منظور اتصال سقف متحرک برقی به سایر لوازم و قطعات به کار رفته در سقف تعبیه شده و همچنین باعث صرفه جویی در مصرف میزان انرژی برق می شوند و تا میزان 56 درصد صرفه جویی انرژی دارند.
ویژگی های موتور توبولار سقف متحرک
میزان برق مصرفی این نوع موتورها، 130 تا 250 وات برق مصرف می کند( مصرف برق کم تری نسبت به سایر انواع موتورها دارد) و دمای مناسب جهت کارکرد و عملکرد خوب این موتورها بین 12- تا 50+ درجه است.
- این نوع موتور ها جهت تامین برق مورد نیاز خود از برق شهری و تک فاز استفاده می کنند.
- ظاهری زیبا و منحصر به فرد دارد.
- کم صدا هستند
- اندازه آن چیزی بین 50 تا 60 سانتی متر است و فضای چندانی را اشغال نمی کند و بنابراین برای فضاها و مکان های کوچک بسیار مناسب است.
- قابلیت نصب آسان دارند.
- به نسبت سایر انواع موتورهای موجود در بازار، قیمت آن مناسب تر بوده و در عین حال کارایی بهتر و بیشتری دارد.
- موتور توبولار سقف های متحرک ، مجهز به انواع سنسورهای حرارتی، باد و باران می باشد.
- در انواع 120 و 140 نیوتونی در بازار موجود است و حداکثر وزنی که می توانند تحمل کنند، 300 کیلوگرم است.
عمر موتورهای توبولار
این نوع موتورها دوام و عمر بالایی دارند که البته میزان کارکرد و عمر آن به عواملی مانند طرز استفاده و نحوه نصب نیز دارد و در صورت استفاده درست و نصب اصولی موتور، تا سالیان طولانی قابلیت و کارایی خود را حفظ خواهند کرد و نیازی به تعویض و تعمیر مداوم ندارند.
نکات مهم
گروه فنی مهندسی آرادیس به شما توصیه می کند در هنگام خرید انواع سقف متحرک حتما به لوگو و هولوگرام موتور توجه کنید و حتما از نمایندگی های معتبر و مطمئن اقدام به خرید موتور توبولار نمایید.
موتور توبولار ، حتما باید توسط متخصصان مربوطه نصب گردد و توصیه می شود از نصب سرخود موتورها جدا خودداری کنید.